KPLS
 

Play Room “The Magic Forest”

Pozuelo. Madrid

Built 

KPLS. Play Room “The Magic Forest”

Pozuelo. Madrid

Built 

 

This commission consisted in the rehabilitation and conversion of one of the largest movie theatres in Madrid (Kinepolis) into a “playground” or a game room for kids. This is a typological rarity in the phenomena of rehabilitation of commercial and leisure spaces. The proposal uses the existence of a starting point, a great indoor space of unusual proportions, and the “natural” slope of the seating area, to play with the ambiguity of an indoor space that is dressed in a scenery of a great abstract forest of tensioned fabric. These trees that are up to 12 meters high rest over a slope that has been terraced in circles to accommodate the different parts of the play program and that are a projection of the circles of their own “canopies”.

 

Créditos:

35. Play Room “The Magic Forest” | Conceptual and Architectonic Project. Executive Project. Construction Site Supervision | Client: KINEPOLIS MADRID S.A.| Authors:  José de Villar, Carlos Chacón| Collaborators:  Juan Rodríguez Arazo  (Technical Architect Measures and Budget) Acha y Blanco Ingenieros (Installation Engineering), Casdisa (Construction Company)| Photography:  Jesús Granada| Pozuelo. Madrid. 2012-2014